Of ze nu de hoofdrol in de musical Mamma Mia! vertolkt, schittert in de dans sensatie Fosse of in het muzikale toneelstuk Aan het einde van de regenboog  het leven van Judy Garland gestalte geeft, Simone krijgt iedere theater zaal aan haar voeten.

Alle reden voor theater producent Joop van den Ende om 'zijn'  Simone nu eens niet in de huid van een ander personage te laten kruipen, maar om haar in een mooi opgetuigde personality show haar éigen favoriete muzikale nummers te laten presenteren. Simone's  Songs from the Heart is de bruisende show die Simone langs het muzikale wereld repertoire zal voeren.

Het is de puur persoonlijke keuze van Simone, speciaal voor u.


Première - 25 februari 2007 theater Spant! Bussum

Joop van den Ende:
‘Simone speelde prachtige rollen in musicals als Sweet Charity, Les Misérables, Sweeney Todd, Chicago, Fosse en Mamma Mia!. Ze werd geliefd bij televisie kijkers die haar zagen in een groot aantal programma’s als Wedden Dat!, een speciale kerstshow, Simone & Friends en Kees & co. En ze zocht het grote show werk, dat ze zo goed kende van De André Van Duin Revue, weer op in Musicals in Concert en Musicals in Ahoy.
Altijd professioneel, altijd gepassioneerd, avond na avond.

Maar Simone is een theater vrouw in hart en nieren en dus wil ze haar talenten altijd verder beproeven. ‘Ik wil iedere keer iets doen wat ik ‘eng’ vind’, zegt ze dan.
Vandaag ziet u Simone nu eens niet  ‘in de rol van’. U ziet Simone als Simone zelf, in een soloprogramma met haar favoriete songs. Ze is zo gedreven, ze heeft zo’n oprechte passie voor theater, dat er maar  één titel mogelijk was voor haar nieuwe programma: Songs from the heart.
CREATIVES
Regie - Guus Verstraete
Muzikale leiding - kino Heitsma
Choreografie - Daan Wijnands
Samenstelling - Simone, Guus Verstraete, Paul Eenens, André Breedland, Maurice Wijnen
Simone met haar PA’s Daan Wijnands en Joost de Jong

Simone Kleinsma over haar Songbook - theater Spant theater brochure 2007 - 2008

Simone's persoonlijkheid - Musical Magazine nr. 9, jaargang 5

Simone’s songbook: Een heerlijke persoonlijke avond - musical magazine

Alles is nu in evenwicht - PLUS magazine februari 2008
Kleinsma schittert in deze one-womanshow - Trouw

Alles klopt bij Kleinsma - De Telegraaf

Een vrouw met internationale allure - Dagblad van het Noorden

Veelzijdige Simone Kleinsma imponeert met machtige strot - Volkskrant

Simone Kleinsma is onmiskenbaar vedette - NRC

Kleinsma is een innemende persoonlijkheid en beheerst het theater vak tot in de puntjes - AD

25 februari 2007
Première theater Spant! Bussum
Vooral Simone’s veelzijdigheid wordt geprezen. Behalve de klassieke songs, blikt ze uitgebreid terug terug op haar loopbaan. Gerard Cox, haar ontdekker, spreekt haar vanaf het video scherm toe. Ook André van Duin en Paul de Leeuw bemoeien zich ermee. Ze haalt muzikale herinneringen op aan haar rollen in de musical's Mamma Mia!, Les Misérables en blikt vooruit op, wat ze noemt, een droom rol in Sunset Boulevard.
Toch zijn het juist de momenten waarop we Simone nog niet zo goed kennen, die het programma bijzonder maken. Vertolkingen van een onbekend liedje van Robert Long en een hilarisch song festival medley.
November 2009
Door pers en publiek is Simone - Songs From The Heart vorig jaar lovend ontvangen. Avond aan avond uitverkochte voorstellingen. En vanwege het enorme succes komt Simone nog één keer terug met deze show.  Ze zingt wederom haar persoonlijke favorieten, samen met een live orkest en haar twee PA’s, aangevuld met nieuwe nummers en in de laatste maand van het jaar een speciale kerst medley!

Songlist
Op velen verzoek - liedtekst Misschien vannacht
Muzikale leiding - Mike Schäperclaus
Simone over haar Songbook - programmaboek
Simone Solo! - Beau Monde 2009
Simone Kleinsma, vedette in Holland, Algemeen Dagblad 19 december 2009
Première review - the Art of Living 2009 - 6
Kerst betekent voor mij... - Avrobode 50/51 2009
Songs from the Heart
Omarm me - Metropole orkest ontmoet...
Huil maar - Pauw en Witteman
Bij je zijn - Max & Loretta
Songfestival medley - Musical sing a long, Uitmarkt
Première review bij RTL Boulevard
Back in town - Mooi! Weer de Leeuw
Stille lief - 10 jaar musicals
Stille lief - musical awards gala - a tribute to Liza Minelli
Première Simone’s Songbook - SBS6
fragmenten uit de voorstelling - officiële promofilmpjes
creatives
It’s christmas time & Jingle Bells - Songs from the Heart
It’s beginning to look a lot like christmas - Songs from the Heart
Have yourself a merry little christmas - Songs from the Heart
Kerst medley - Songs from the Heart
Als ze mij zo zouen zien - Songs from the Heart
Somewhere over the rainbow - Songs from the Heart
I’m a brassband - Songs from the Heart
Mijn meisje - Songs from the Heart
As long as I’m singing - Songs from the Heart
Have yourself a merry little christmas - Avro’s musical Kerst Gala 2009 Plan NL
Somewhere over the Rainbow - Avro’s musical kerst Gala 2009 Plan NL
Op kerstavond het Avro Musical Kerst Gala. Een muzikale kerst reis waarin Chantal Janzen in een groots en sprookjesachtig decor een kerstverhaal vertelt aan de hand van bekende kerst nummers dat deels is gebaseerd op het meisje met de zwavelstokjes. Musical sterren als Jamai Loman, Mariska van Kolck, Stanley Burleson, Kim-Lian van der Meij, Freek Bartels, René van Kooten, Brigitte Heitzer, Casey Francisco, Ellen Evers, John Vooijs en alle elf finalisten van Op zoek naar Mary Poppins en natuurlijk Simone zingen de bekendste kerstnummer's aller tijden. Speciaal wordt er aandacht gevraagd voor de campagne Because I'm A Girl van PLAN Nederland, die zich specifiek richt op het verbeteren van de situatie voor meisjes in ontwikkelingslanden.
Een sprookjesachtig decor, met kerstbomen, nep-sneeuw en een kleurrijke verlichting zorgen voor een warme, sprankelende show.
 
Eerste kerstdag - Simone’s songs at Christmas

‘Doe ouwe baas zit nog niet koud op de boot of ik sta al in de rij bij het tuincentrum voor de ALLER mooiste boom. Ik vind het zóóó gezellig...die lichtjes...die lampjes...de kerstversiesels...Ohhh ik heb er zo’n zin in!!’
Met een kerstboom, cadeautjes, lichtjes, een haardvuur en een sing-a-long wordt een ultiem kerst gevoel gecreëerd.

In deze muzikale show zingt Simone haar favoriete liedjes en kerstnummers. De show is een speciaal voor de televisie  opgenomen kerst editie van Simone’s soloprogramma Songs from the Heart, waarmee ze momenteel door het land toert.. Tussendoor blikt ze terug op haar veelzijdige carrière en haalt ze herinneringen op aan haar optredens, bijgestaan door haar twee Personal Assistants: Daan Wijnands en Joost de Jong..
7 juni 2010
Simone wint Speciale Theater Award voor haar Songs from the Heart.
Tijdens het elfde Musical Award Gala, waar Nederlands belangrijkste musical prijzen  worden uitgereikt, ontving Simone de prestigieuze Speciale Theater Award voor haar muziek productie Songs From the Heart. Deze prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt en is bedoeld voor een theater productie met een uitzonderlijke betekenis voor (de ontwikkeling van) het musical vak.
Simone signeert haar cd na afloop van de voorstelling
Ik vind het fantastisch voor je!. ‘Het is énig!’ Ik heb vreselijke spijt dat ik het niet gezien heb..en al mijn vrienden wel. ‘Ja, ja...nou kom je er achter, hè. Nee, ben je gek, je kan niet alles zien. Maar het was zo leuk om te doen. Ik heb er twee seizoenen mee gedraaid. Vóór Sunset Boulevard en erna. En nou word ik er ook nog bekroond ermee’. En beloond! ‘Het is zó leuk’. Dit is écht een speciale productie voor jou! ‘Ja, het is een show van mijzelf geworden. Ik heb er alles in kunnen stoppen wat ík ben en wat ik net zei: ik heb niet ervoor in een rol hoeven kruipen dit keer. Dus je staat heel kwetsbaar als jezelf en ik heb er alle muziek in gestopt wat ik leuk vond om te doen en...Hoe anders is dat als jezelf? ‘Nou ja wat ik zeg, je staat veel bloter, je kunt je niet meer verschuilen achter een typetje of achter een rol of achter andere karaktertrekken die niet van jou zijn. Ik ben er zó blij mee. Het is een ander gevoel dan een rol in een musical. Net zo leuk, want daar werk je net zo hard aan maar dit is...heel speciaal ja’.
Wat is nu het vervolg? Want je refereerde er al aan. ‘Ik ben bezig met nummer twee, met een nieuwe show te maken, ja’. Dan heb ik in ieder geval een kans twee, dat is fijn om te weten. ‘Bij deze!’ Van harte gefeliciteerd! ‘Dank je wel. Leuk! Enig. Enig!’ Genieten. Wat een jurk. Wéér in de prijzen Simone Kleinsma.
Simone:
Nou wat een enorme verrassing. Het is eigenlijk de bedoeling dat ik straks een prijs kom uitreiken. En nu sta ik ineens zelf met een prijs in mijn handen. Desalniettemin ben ik hier natuurlijk wáánzinnig blij mee. Het was een show waar ik héél erg trots op was. Waar ik veel van mezelf in heb kunnen laten zien zonder deze keer in een rol te moeten duiken. Alle emoties in dat programma schoten alle kanten op maar wat is mooier om je emoties te kunnen delen met een publiek. Ik wil iédereen bedanken die ook maar iets te maken heeft gehad met deze práchtige show. En ik moet u zeggen: dit stimuleert énorm voor het maken van show nummer twee. Dank u wel!!
7 december 2009
Première Stadsschouwburg Haarlem
Simone  gaat vanavond in première met haar zeer persoonlijke theater show Songs From the Heart. Het is een reprise maar Simone denkt samen met echtgenoot en regisseur Guus Verstraete al aan een vervolg. ‘Het is zo heerlijk om je echte gezicht aan je publiek te laten zien’.
Ze was de vergane glorie filmster Norma Desmond in Sunset Boulevard en Judy Garland in Aan het einde van de Regenboog, maar Simone geniet nu intens van haar eigen solo. Hoewel ze er bescheiden over is, is ze een van de weinige sterren in Nederland die een eigen avond kunnen dragen.   ‘Nu sta ik er niet als een rol. Ik kan mijn hele eigen smaak opdienen. En kan me kwetsbaar opstellen. Het intense contact met het publiek maakt het heel intiem. Ik zing echt wat ik zelf mooi vind. Stevie Wonder, the Carpenters, Diana Ross. We hebben nu een nummer van Tom Jones toegevoegd met van die trommels conga’s. Ik heb er speciaal les in gehad. Het is vooral grappig bedoeld, ik ben geen Sheila E’.  
Ze lacht: ‘Voor Sunset hebben we al een tournee met Songs of the Heart gedaan en nu we het weer oppakken zien we hoe goed het eigenlijk in elkaar zat. qua balans. We hebben bijna niets veranderd. Ja, de komende shows zit er een gezellig kerst blokje in. Weet je nu we het voor de tweede keer doen, is het net als bij een tweede seizoen ingaan met een musical. Alle teksten zijn meer ingedaald. Ik kan nog meer vanuit mijn tenen zingen’. Simone en Guus denken nu al aan een vervolg.. ‘Ik dacht twee jaar geleden dat ik het wat rustiger aan zou doen. Maar toen kwam Sunset er opeens tussen. En deed ik alles tegelijk. Nu denken we alweer aan een volgende solo show. En qua musical. Ja, ik hoop dat The kiss of a Spiderwoman nog een keer naar Nederland wordt gehaald... ’Ze heeft nog een advies aan de kandidaten van Mary Poppins: ‘Een van de belangrijkste dingen die ze moeten blijven beseffen is dat werken in een musical gewoon een baan is. Dat het niet alleen maar glamour is, maar dat je vooral hard je best moet doen. En dat het in ons land gewoon is dat je nadat je ’s.avonds op het podium hebt geschitterd, je zelf de was in de wasmachine doet. Dat moeten vooral de kandidaten beseffen die eruit zwieren. Als troost. Dat ze tijdelijk in de mallemolen van de televisie terecht waren gekomen’.
Songs from the Heart in reprise Aronson Vier Kerst met Simone
‘En dan zijn we alweer bijna gekomen aan het einde van de avond. Dat gaat snel hè. De afgelopen twee uur is er héél véél muziek langs gekomen. Muziek die mij zeer na aan het hart ligt, liedjes die ik altijd al eens heb willen zingen, of liedjes die ik ooit gezongen heb en ze gewoon nog een keer wilde doen, enfin...ik heb het allemaal vanavond met u willen delen. Want zingen is toch echt wel het aller-, allerliefste wat ik doe.

Vanavond liepen heden en verleden een beetje door mekaar, want wat je vandaag bent, komt door wat er gisteren is gebeurd. En met dat besef gaan we de toekomst in en wat die zult brengen dat weet natuurlijk niemand..., maar in mijn geval..in mijn geval zal dat altijd met muziek zijn!’                                     
                                                                                                                                                                                                                      Simone
Songlist

Home | Informatie | Biografie | Interviews | Contact | Gastenboek